S jarem o třetinu levněji: zadejte v košíku kód JARO30 a všechny knihy získáte o 30 % levněji! Jen do 19. 5. 2024.

První knížky vhodné pro kojence

Už se nemůžete dočkat, až svým miminkům pořídíte knížky? Přemýšlíte, které se hodí jako ty úplně první, se kterými se seznámí? V edici REPOLELO najdete jak známé básničky, říkadla a písničky, tak i zbrusu nové říkanky od slavných českých básníků, které ilustrovali přední výtvarníci i umělci té nejmladší generace.


Přestože jsme v této edici vydali už přes dvacet leporel, je vždy lepší, když vám poradíme alespoň tři z nich, abyste to měli snazší. Pomocí těchto knížek chceme zaujmout jak malé čtenáře, tak i jejich rodiče a přispět tím ke společnému čtení, tedy ke společně strávenému času.

A jak říká básnířka a babička Daniela Fischerová: „Těm nejmenším je potřeba hodně číst, ale hlavně jim udělá radost, když si při tom budete hrát s jejich ručkama, nožkama a celým tělem, protože hravé doteky a pohyby jsou pro vývoj důležité a posilují kontakt mezi dítětem a jeho blízkými.“

Tři naháči na tryskáči

Hodně štěstí, málo pláče a do roka kudrnáče! To se přeje nevěstě a ženichovi na svatbě. Když se pak narodí kudrnáči hned tři, je to trojnásobná legrace. Barevné leporelo vytvořila autorská dvojice Jan Nejedlý a Jaromír Plachý.

Rukulíbám

V dnešní době přestává být pozdrav i poděkování samozřejmostí – básničky Michala Šandy nejmenší čtenáře hravou formou seznamují se základními pojmy etikety. Na pomoc přijdou dětem zvířátka, které pestrobarevně maluje oblíbená Nikola Hoření.

Počítání oveček

Německá verze našeho Halí, belí – tak by se asi dala označit dětská píseň, která stojí na počátku leporela s ovečkami. Tamním batolatům ji maminky už odedávna prozpěvují u postýlek. Česky ji kdysi svým dětem přebásnil a dovymyslel spisovatel Radek Malý a novými obrázky ji opatřila výtvarnice Anna Neborová.